پارچه های بارانی از پر استفاده ترین پارچه ها در فصل پاییز و زمستان است و برای بارانی، مانتو های پاییزه و کاپشن در کنار پارچه های خز، سوییت و… استفاده می شود. از ویژگی های آن، ضخامت متوسط، حالت براق و ایستایی است. این الیاف همان گونه که از نامش پیداست در برابر رطوبت و نفوذ آب مقاوم هستند. در این مقاله از گروه تولیدی نخ موسوی قصد داریم شما را با پارچه بارانی، انواع آن و کاربرد هایی که دارد آشنا کنیم.

پارچه بارانی چیست؟

پارچه بارانی زیر مجموعه پارچه های ضد آبی است که در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم است. پارچه های بارانی ممکن است پارچه های طبیعی یا مصنوعی باشند که با مواد ضد آب مانند پلاستیک و پلی استر تهیه می شوند. فرآیند غیر قابل نفوذ شدن آب درون بافت آن ها ممکن است بعد از تکمیا بافت پارچه صورت بگیرد و یا حین بافت پارچه از مواد ضد آب استفاده شود. معمولا پارچه هایی که بعد از تکمیل شدن فرآیند بافت و تولید، توسط محلول شیمیایی ضد آب می شوند فاقد قدرت تنفس بالا هستند و ممکن است به مرور ایجاد حساسیت کند.

انواع پارچه بارانی

 پارچه شمعی

این پارچه دارای انواع مختلفی است و با توجه به ضخامتش، کاربرد مختلفی دارد. پارچه های شمعی دارای انواع پشت نقره ای، پشت پلاستیکی و پارچه شمعی مموری است. نوع مرغوب این پارچه ها، نسوز، ضد آب و مقاوم در برابر سایش است.

پارچه PUL

پارچه پلی یورتان لمینت نوعی پارچه پلی استر با لایه پشت پلاستیکی است که توسط لایه نازک ضد آب پوشش داده می شود. این نوع از پارچه های بارانی دارای انعطاف و نرمی، مقاومت بالا و عدم مفوذ پذیری آب است.

پارچه چرم

در الیاف بارانی چرم بیشتر از روش تهیه چرم مصنوعی استفاده می شود زیرا پارچه های چرم مصنوعی نسبت به چرم طبیعی نازک تر بوده، ایستایی کم و قیمت کمتری دارد.

پارچه گاباردین

این نوع پارچه دارای استحکام، ضخامت بالا و ایستایی بهتری می باشد. پارچه گاباردین از بهترین و گران قیمت ترین بارانی هاست که از آن می توان برای تهیه کت در جلسات اداری و رسمی استفاده کرد.

پارچه میکرو

این نوع پارچه بسیار با دوام و سبک است و میزان نفوذ پذیری آب به آن متوسط بوده و همچنین هنگام شست و شو در ماشین لباسشویی آسیب نمی بیند.

پارچه TPU

در ساخت این نوع پارچه از روکش ترموپلاستیک پلی اورتان استفاده می شود. این پارچه نرم، انعطاف پذیر و سازگار با محیط زیست است و تنها ایراد آن این است که دوام کمی دارد.

کاربرد های پارچه بارانی

از پارچه بارانی و ضد اب برای تولید انواع چادر ماشین، کیسه خواب، چتر و… استفاده می شود. از دیگر کاربرد های این پارچه، دوخت انواع پالتو، کاپشن، کت، دستکش و… است. همچنین از این پارچه ها برای دوخت باس زنانه، مردانه و بچگانه نیز استفاده می شود. پارچه های بارانی مناسب فصل پاییز و بهار است و اگر از ضخامت بالایی برخوردار باشند برای دوخت انواع لباس و پارچه زمستانی هم کاربرد دارد.

چه پارچه ای برای بارانی مناسب است؟

هر فصلی که از راه می رسد، نیاز داریم لباس متناسب با آن فصل و زمان را تهیه و استفاده کنیم و با پوشیدنش لذت ببریم. اگر دوست دارید در روزهای بارانی سال، با خیال راحت از خانه بیرون بروید و با آرامش به کارهای روانه خود برسید باید بارانی بپوشید تا خیس شدن لباس و نفوذ سرما، آرامشتان را برهم نزند. پارچه های متنوعی برای دوخت بارانی در بازار وجود دارد که هرکدام ویژگی خاص خود را دارد. شما می توانید از بین پارچه هایی که در قسمت قبل گفته شد، مناسبترین را برای استفاده خود انتخاب و تهیه کنید.

جمع بندی

پارچه بارانی نوعی پارچه ضد آب است که برای دوخت لباس، پالتو و بارانی در فصل پاییز و زمستان برای جلوگیری از نفوذ آب باران و رطوبت به بدن استفاده می شود. پارچه بارانی انواع مختلفی از جمله گاباردین، میکرو، چرم و… دارد که ویژگی هرکدام متنوع است و شما می توانید براساس نیازی که دارید مناسب ترین نوع را انتخاب کنید. در این مقاله تعریفی از پارچه بارانی ارائه و انواع آن را معرفی کردیم و کاربرد این پارچه را توضیح دادیم.

Rate this post